PGD Zagrad-Pečovnik dobi bronasti grb Mestne občine Celje

 Znani "nominiranci" za prejem priznanj Mestne občine Celje za leto 2009

Celje, 23. februar 2009 - Komisija za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja, priznanja in nagrade Mestnega sveta Mestne občine Celje je obravnavala prejete predloge za podelitev priznanj Mestne občine Celje za leto 2009. V predpisanem roku, t.j. do 16. januarja 2009, je na Komisijo prispelo 26 pobud za podelitev celjskih grbov in naziv "častni meščan".

Komisija je na četrtkovi seji 12. februarja, v skladu z Odlokom o priznanjih Mestne občine Celje skrbno obravnavala vse prispele pobude in soglasno sklenila, da Mestnemu svetu Mestne občine Celje predlaga podelitev devetih priznanj. "Nominirani" kandidati za priznanja so Slavko Deržek in Niko Kač za zlati celjski grb, Maksimilijan Naglič, dr. Milko Mikola, Miro Podjed, Marjan Fabjan za srebrni celjski grb, Društvo ljubiteljev umetnosti Celje, Prostovoljno gasilsko društvo Zagrad - Pečovnik in Društvo fotografov Svit za bronasti celjski grb. Pobud za podelitev kristalnega celjskega grba Komisija letos ni prejela.

Mestni svet Mestne občine Celje je ob koncu lanskega leta objavil javni razpis za podelitev priznanj v letu 2009 zaslužnim občanom in drugim posameznikom, podjetjem, zavodom, društvom, skupinam, združenjem in drugim pravnim osebam, za profesionalne in druge dosežke ter uspehe na katerem koli področju delovanja in ustvarjanja, ki imajo izjemen pomen za razvoj, ugled in promocijo mesta. Pobude oziroma predloge za podelitev priznanj so lahko podali posamezniki, družbe, zavodi, politične in druge organizacije in skupnosti, društva ter organi lokalne skupnosti. Komisija pa je lahko obravnavala le predloge, ki so bili predloženi pravočasno.

Ob tej priložnosti je predsednik Komisije za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja, priznanja in nagrade in podžupan Mestne občine Celje mag. Marko Zidanšek poudaril, da je spodbudno, da je prispelo toliko predlogov. "Široka paleta predlogov je dokaz, da v Mestni občini Celje deluje ogromno zaslužnih posameznikov, podjetij, zavodov, društev, skupin, združenj in drugih pravnih oseb, ki odločilno vplivajo na razvoj na različnih področjih in dajejo Mestni občini Celje poseben pečat. Predvsem pa je pomembno, da ljudje opazijo in cenijo njihovo ustvarjalno dejavnost, zato se Komisija izjemno zaveda odgovornosti odločanja in teže teh priznanj. Prejem celjskega grba ali podelitev naziva "častni meščan" je sicer simbolna zahvala nagrajencu, vendar izjemno neprecenljive vrednosti. Mestna občina Celje spoštuje vse, ki so in še bodo s ponosom in ogromno truda ter znanja soustvarjali razvoj Mestne občine Celje".


Vir: Mestna občina Celje
  • Občni zbor PGD Zagrad-Pečovnik

    V soboto 27.2.2016 ob 18ti uri bo v prostorih....
  • Razpis za stanovanje

    PGD Zagrad-Pečovnik oddaja stanovanje v najem....
  • Gasilska veselica z Modrijani

    Vljudno vas vabimo na doogdek desetleja v naši krajevni skupnosti! 22. avgusta praznujemo 70. let obstoja društva in pričnemo ob 18ti uri....